401473 BHC47 Vertiefung E-Health Seminar: Ernährung und Nachhaltigkeit (S) (SoSe 2021)

Contents, comment

Die Art der Ernährung beeinflusst maßgeblich die Gesundheit und kann demnach auch über Verlauf, Ausprägung und sogar Entstehung einer Krankheit entscheiden. Zusätzlich gewinnt der Begriff der Nachhaltigkeit zunehmend an Bedeutung. Diese geht ebenfalls mit der Ernährung und den damit verbundenen Folgen für die Umwelt, z.B. bedingt durch Viehzucht oder Nahrungsmittelanbau, einher. In diesem Teil des Seminars zum Thema "Ernährung und Nachhaltigkeit" sollen unterschiedliche Aspekte von Ernährung in Bezug auf Zugänglichkeit und Ressourcenschonung in Verbindung mit der Agenda 2030 mit Zielen für nachhaltige Entwicklung beleuchtet werden.
Hierbei werden relevante Zielgruppen identifiziert, der Informationsbedarf der jeweiligen Zielgruppe analysiert und ermittelt inwiefern dieser bereits durch bestehende Angebote im Internet abgedeckt wird. Diese Ergebnisse werden wiederum von den Studierenden für eine Konzeptentwicklung eines eigenen Informationsangebots genutzt, um es für die jeweiligen Adressaten in Form von Onlineangeboten zugänglich aufzubereiten und nutzbar zu machen.

Teaching staff

Dates ( Calendar view )

Frequency Weekday Time Format / Place Period  
weekly Di 12-14 ONLINE   12.04.-23.07.2021
weekly Mi 14-16 ONLINE   12.04.-23.07.2021

Hide passed dates <<

Subject assignments

Module Course Requirements  
40-M12 Vertiefung E-Health BHC47 Vertiefung E-Health-Seminar Student information
- Graded examination Student information

The binding module descriptions contain further information, including specifications on the "types of assignments" students need to complete. In cases where a module description mentions more than one kind of assignment, the respective member of the teaching staff will decide which task(s) they assign the students.


Am 07.07.2021 erhalten diejenigen Studierenden ein Thema, die sich zu dieser Veranstaltung angemeldet haben (Übernahme in den Stundenplan bis 01.07.2021). Die Hausarbeit ist bis einschl. 31.08.2021 einzureichen.

E-Learning Space
E-Learning Space
Registered number: 27
This is the number of students having stored the course in their timetable. In brackets, you see the number of users registered via guest accounts.
eKVV participant management:
eKVV participant management is used for this course.
Show details
Address:
SS2021_401473@ekvv.uni-bielefeld.de
This address can be used by teaching staff, their secretary's offices as well as the individuals in charge of course data maintenance to send emails to the course participants. IMPORTANT: All sent emails must be activated. Wait for the activation email and follow the instructions given there.
If the reference number is used for several courses in the course of the semester, use the following alternative address to reach the participants of exactly this: VST_255539108@ekvv.uni-bielefeld.de
Coverage:
11 Students to be reached directly via email
Notes:
Additional notes on the electronic mailing lists
Last update basic details/teaching staff:
Monday, April 26, 2021 
Last update times:
Thursday, December 17, 2020 
Last update rooms:
Thursday, December 17, 2020 
Type(s) / SWS (hours per week per semester)
seminar (S) / 2
Department
School of Public Health
Questions or corrections?
Questions or correction requests for this course?
Planning support
Clashing dates for this course
Links to this course
If you want to set links to this course page, please use one of the following links. Do not use the link shown in your browser!
The following link includes the course ID and is always unique:
https://ekvv.uni-bielefeld.de/kvv_publ/publ/vd?id=255539108
Send page to mobile
Click to open QR code
Scan QR code: Enlarge QR code
ID
255539108