Wirtschaftswissenschaften Blog

Conference Presentation at ISPIM

Veröffentlicht am 25. Juni 2020
Schleef M., Steinlechner J., Stummer C. (2020) Digital innovation labs in family business: An exploratory study. XXXI ISPIM Innovation Conference, Virtual Event, June 7-10

New Journal Article Accepted in Annals of Operations Research

Veröffentlicht am 23. Juni 2020
Backs S., Jahnke H., Lüpke L., Stücken M., Stummer C. (2020) Traditional versus fast fashion supply chains in the apparel industry: An agent-based simulation approach. Annals of Operations Research, forthcoming
Tags: itm

New Conference Proceedings Contribution Accepted in Lecture Notes in Computer Science (LNCS)

Veröffentlicht am 23. Juni 2020

Schleef M., Steinlechner J., Strauss C. Stummer C. (2020) Cooperation between performance and innovation engine: An exploratory study of digital innovation labs in family business. In: Luo Y. (Ed.) Cooperative Design, Visualization, and Engineering: Proceedings of CDVE 2020, LNCS, forthcoming

Tags: itime itm

WiSe 2020/21: Anmeldeschluss für das Masterseminar am 13. Juli 2020

Veröffentlicht am 23. Juni 2020

Die vorläufigen Informationen für das kommende Wintersemester sind online:

Bitte beachten Sie, dass die Anmeldefrist für das Masterseminar zum Innovations- und Technolgiemanagement bereits am 13. Juli 2020 endet. Das Anmeldeformular finden Sie ebenfalls über obigen Link.

Gesendet von MDarkow in ITM

Masterarbeit zu vergeben

Veröffentlicht am 17. Juni 2020
An der Juniorprofessur für BWL, insb. Management von intelligenten Produkten ist kurzfristig eine Masterarbeit zum Thema: „Die Bedeutung von Perceived Embeddedness für Smart Services – Eine qualitativ-empirische Analyse“ ausgeschrieben.

Bei Interesse wenden Sie sich gerne direkt an nicola.bilstein@uni-bielefeld.de

Nicola Bilstein

Gesendet von NBilstein in mip
Tags: mip

UPDATE: Vortrag von Prof. Dr. Anja Iseke findet nun am 2. Juli 2020, 11-12 Uhr, via zoom

Veröffentlicht am 10. Juni 2020

Im Rahmen des BiGSEM Research Seminar (Management) hält Prof. Dr. Anja Iseke (Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe) am 2. Juli von 11-12 Uhr einen Vortrag zum Thema "How does job autonomy influence job performance? A meta-analytic test of theoretical machanisms".

Abstract: We meta-analytically examined an integrative framework that links job autonomy to job performance. Results from a summary of 319 studies and 151,134 participants showed that, on average, job autonomy had a positive impact on job performance through both motivating and strain-reducing effects. By differentiating three dimensions of job autonomy (decision-making, method, and scheduling autonomy), we found a positive effect on job performance only for decision-making and method autonomy, while the relationship was insignificant for scheduling autonomy. Together, our findings demonstrate the utility of (a) considering multiple theoretical mechanisms, and (b) differentiating all three forms of job autonomy, in order to obtain a broader and more complete picture of the job autonomy – job performance relation with its positive and negative effects.

Bei Interesse an der Veranstaltung teilzunehmen, wenden Sie sich bitte an nicola.bilstein@uni-bielefeld.de.

Gesendet von NBilstein in mip
Tags: mip