Center for Mathematical Economics

Frank Riedel to give ERSA Lecture Series in Economic Theory (February 18-19)

Veröffentlicht am 16. Februar 2015
Frank Riedel is the Invited Lecturer for the ERSA Lecture Series in Economic Theory on “Knightian Uncertainty in Economics and Finance”, organized by Economic Research Southern Africa (ERSA) in Pretoria, February 18-19, 2015.

Dissertation prize for Patrick Beißner

Veröffentlicht am 11. Februar 2015
Patrick Beißner has been awarded the Dissertation Prize by the Westfälisch-Lippische Universitätsgesellschaft (University Society). This prize formally recognizes Patrick Beißner's thesis to be among the most outstanding dissertations defended at Bielefeld University last year.

DFG awards competitive grant to Frank Riedel

Veröffentlicht am 9. Februar 2015
The German Research Foundation (DFG) has awarded a substantial grant to Professor Frank Riedel, Director of the Center for Mathematical Economics (IMW), for cutting-edge research into Financial Markets under Knightian Uncertainty. The project will last for three years, the funding amounts to more than a quarter million euros.

Neues DFG-Projekt für Professor Frank Riedel

Veröffentlicht am 9. Februar 2015
Die Deutsche Forschungsgemeinschaft hat dem Direktor des Instituts für Mathematische Wirtschaftsforschung, Professor Dr. Frank Riedel, Mittel für ein neues Forschungsprojekt über „Finanzmärkte unter Knightscher Unsicherheit” bewilligt. Gegenstand sind hochaktuelle, konzeptionell wie mathematisch sehr anspruchsvolle Fragestellungen aus Entscheidungstheorie, Finanzmathematik und Wahrscheinlichkeitstheorie. Die Laufzeit beträgt drei Jahre, das Gesamtfördervolumen mehr als eine Viertelmillion Euro.
Gesendet von FHerzberg in Allgemein

Frank Riedel at E-world 2015 congress (February 10)

Veröffentlicht am 9. Februar 2015
On February 10, Frank Riedel gives an invited talk at the E-world energy & water congress in Essen on the limitations of Value at Risk.

« Februar 2015 »